За нас

 

Фирма ВИКИВАТ ЕООД е директен вносител на широка гама продукти и се стреми да предлага винаги конкурентни цени на своите клиенти на едро и дребно. Ценовата политика на фирмата е гъвкава и предоставя преференциални цени при закупуване на количества, отстъпки за редовни клиенти и безплатна доставка за поръчки по интернет на стойност над 50 лева (важи за  икономична доставка със Спиди).

Фирма ВИКИВАТ ЕООД започна реализирането на първия по рода си в България цялостен интернет каталог с иновативно и модернистично изпълнение. Там ще можете лесно и бързо да намерите не само продуктите, от които имате нужда, но също така да откриете и полезна информация, съвет, консултация или решение на Ваш проблем.

Многофункционалният интернет сайт на фирмата, нейният компетентен екип с дългогодишен стаж и натрупаният над двайсет години опит на ръководството има за цел да предостави на всички наши клиенти най-доброто обслужване, най-добрите цени и най-качествените решения в бранша. Идеята ни е да изградим първият в страната “one-stopshop” за електроника, където да можете да откриете всичко, от което се интересувате.

  18 Responses to “За нас”

 1. Моля за Вашия съвет, как да намаля резултатната цветната температура на 10W LED прожектор от 5000K на 3000K.

  • Здравейте, във връзка с вашия въпрос е важно да уточним следното: всеки светодиод, включително и този/тези, вграден/и във вашия LED прожектор има като перманентен параметър цветната температура, с която свети. В този ред на мисли, няма как да промените цветната температура без да подмените самият диод/и. Единственият начин да сторите това е да сложите цветен филтър пред прожектора, както правят театралните осветители.

 2. Здравейте!
  Имам сонда за вода с потопяема моновазна помпа Грундфос 1100 вата. Имам и бензинов агрегат от 2.5 квт, който ползвам за резервно захранване в къщата.

  Има ли начин да се ползва честотен инвертор или някакво допълнително устройство, което да подсигури необходимата пускова мощност?

 3. Извинете за допуснатата грешка – „монофазна“.

 4. Здравейте, тук https://blog.vikiwat.com/tag/%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80/

  показвате две схеми, за които пишете, че трифазен електромотор може да запази 75% от мощността си –

  Тази
  https://blog.vikiwat.com/wp-content/uploads/2014/06/star.png?a62922

  И тази

  https://blog.vikiwat.com/wp-content/uploads/2014/06/triangle.png?a62922

  И при двете схеми ли се запазва 75% от мощността? Ако не се лъжа първата е връзване звезда, втората триъгълник? Има ли някаква съществена разлика при двете схеми? Имам един електромотор, който май при пренавиването е направен на звезда, като връзката е вътре – в кутията има само три кабела и се чудя заслужава ли си да се разглобява.

  • Здравейте,
   Като дистанционен съвет бих ви казал да запазите свързването предвид вашата специфика на мотора (която ние не знаем каква е ) Хората които са го пренавивали би трябвало да разбират от работата си.

   Поздрави

 5. Здравейте, интересува ме дали имате определен вид куплунг – руски кръгъл с пет „игли“ по 2 мм диаметър мъжки и женски.
  https://blog.vikiwat.com/wp-content/uploads/2015/09/military.jpg
  От този вид, но с по-скоро за силова верига

  • Всички куплунги, които продаваме са качени в сайта http://www.vikiwat.com. Просто трябва да проверите дали там се намира търсения от Вас куплунг.

 6. Здравейте ! Пиша Ви за съдействие при следния ми проблем. Живея в София , но притежавам вила в Самоковска област , където електричеството което ползвам от ЧЕЗ е с много променлив характер, особено при наличието на съседи по време на уикенда. Наблюдавал съм разлика от 220 волта да пада на 160 . В повечето случаи при повече потребление пада до 180 . Къщата се обслужва от хидрофорна помпа от бунар , която е с мощност 800 вата .Тя ми е слабото звено в групата на домашните електроуреди .Молбата ми към вас е , ако имате подходящ токоизправител – конвертор ,един киловат или два, да го закупя и да го инсталирам към помпата , с цел да я предпазвам от променливия ток , който получавам .Надявам се и разчитам на вашия съвет и наличието на правилния продукт , който съм готов да закупя от вас .Благодаря.

 7. Здравейте… моля за съвет ако е възможно!
  Принципно живея в САЩ и съм купил електроуреди като TV, пералня, сушилня, фурна и котлони на BOSCH, които съответно като купувах гледах да работят на 110~240V за да не се налага да купувам преходници.
  Но чух разни слухове, че електроуреди изработени за САЩ са предназначени да работят на 240V но това значело, че удвояват 2х110V което автоматично означава, че удвояват и фазите… докато в БГ уредите работят на една фаза и имало възможност тези уреди да неработят в БГ.
  Вярно ли е това и трябва ли да използвам някакви преобразуватели?
  Благодаря предварително.

  • Здравейте, днес виждам писмото Ви и бързам да ви отговоря.
   Ако на уреда пише 110-240V, това означава, че е предназначен безпроблемно да работи с този диапазон на напреженията. Никой домашен уред не може да удвоява фазите, независимо какво говорят разни „специалисти“. Ако искате да се подсигурите допълнително, може да си купите един не особено скъп конвертор оттук като съобразите мощността на уреда с мощността на конвертора

 8. Здравейте,
  искам да направя автоматизирано пълнене на бидон ползван за капково напояване.
  Помпата е потопяема с поплавък за спиране при намаляване на водата в кладенеца.
  Питането ми е следното:
  Електрическия поплавък https://vikiwat.com/nivoregulator-za-technosti-stm15-2-4a-220vac.html , който да сложа в бидона би ли ми свършил работа да пуска помпата когато водата намалее в бидона и да я спира автоматично, така че бидона да е винаги пълен.
  В описанието на поплавъка пише, че кафявият проводник се свързва към фазата на помпата, а синият към фазата на електромагнитен вентил, разположен в долната част на резервоара. При мен няма да има електромагнитен вентил , а кран от който да се захранват капковите маркучи.
  При това положение да изолирам ли синия проводник или ………
  Благодаря предварително за съдействието.

  • Да, няма да имате проблем, тъй като контактите са чисто механични (имам предвид, че не подават напрежение, а само прекъсва като ключ по фаза или по 0. Във случая кафявия проводник е нормално затворен контакт, а синия е нормално отворен.

   • Благодаря за отговора.
    Искам да поръчам от този поплавък, но в момента няма наличност.
    За кога се очаква да има доставка от този модел ?

    • Проверявайте в нашия сайт. Поддържаме този артикул и скоро сигурно ще има доставка.

 9. Здравейте! Имам такова питане – има ли въобще, универсално дистанционно, което да става за телевизор и за цифровия декодер, скачен с него. Разбирате, че става въпрос за стар модел ТВ, който е с кинескоп а из нета не видях да се предлагат такива дистанционни. Благодаря предварително!

  • Ако цифровия декодер е на някакъв кабелен оператор, най-добре е да питате него. Ако е сателитен или ефирен и независим, лично Ваш – няма, защото старите модели телевизори не могат да се обучат да разпознават общо дистанционно с декодера.

 Leave a Reply

(required)

(required)


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>