Как да направя

Работа с Dahua NVR – Версия 3.0

Преглед на IVS функции на Dahua NVR – Софтуер Версия 3.0

По-старата версия на софтуера с който се предлагат видеорекордерите Dahua също е доста разпространен и поддържа широка гама IVS (Интелигентно видеонаблюдение) функции, като например:

 • Лицево засичане – позволява разпознаване на човешко лице в записа и може да активира аларма, запис или моментна снимка.
 • Tripwire – невидима зона, след пресичането на която, се задейства аларма или се включва камерата.
 • Проникване – позволява обозначаването на зони , в които не бива да се влиза, така се активира аларма ако наблюдаваният обект пресече границата на засичане.
 • Изоставен/Липсващ предмет – засичане за изоставени/липсващи предмети в предварително зададена зона.
 • Броене на хора
 • Топлинна карта
 • Автоматично следене – налично е само при PTZ камерите, като позволява автоматично следене на движещ се обект с оптимален фокус и качество на картината.
 • Промяна на пейзажа – тази функция позволява автоматично засичане на промени в зоната на наблюдение, като например блокиране/местене на камерата, интензивна светлина и др. За засичане на промени се използват предишни записи на конкретната зона.
 • ePTZ – функция налична при PTZ камери от по-висок клас, като позволява автоматично накланяне и увеличаване на база на предварително зададени параметри. Някои модели камери също притежават сходна дигитална функция.
 • Бързо Движение – функция за автоматично заснемане на бързодвижещ се обекти.

Базова Настройка на Dahua NVR – Софтуер Версия 3.0

За настройка на Dahua NVR със софтуер версия 3.0 трябва първо да включите към захранването и към подходящ дисплей (с честота 60Hz). След това следвайте инструкциите, стъпка по стъпка, както следва:

 1. Въведете потребителско име и парола за достъп (от поне 8 символа, които са комбинация от букви, числа и знаци), уверете се, че сте записали данните за вход на сигурно място.
A screenshot of a computer screen Description automatically generated
 • За по-лесен достъп до устройството може да създадете модел за отключване и да го повторите, както е показано на екрана по-долу:
A screenshot of a computer screen Description automatically generated with medium confidence
 • За допълнителна защита и възстановяване в случай, че сте забравили паролата си трябва да въведете валиден имейл адрес и въпроси/отговори за сигурност. Много е важно да имате в предвид, че това е единственият вариант за възстановяване на потребителско име или парола в случай, че сте ги загубили.
A screenshot of a computer Description automatically generated
 • Прочетете и приемете общите потребителски условия, както е показано на екрана по-долу.
Graphical user interface Description automatically generated
 • Софтуерни обновления – препоръчваме да изберете опцията за автоматично засичане за налични по-нови версии на софтуера на устройството.
A screenshot of a computer Description automatically generated with medium confidence
 • На този екран може да зададете основните настройки на устройството, като например неговото име, номер, език, общи настройки за видеозаснемане и др.
A screenshot of a computer screen Description automatically generated
 • Дата и час – това е една от най-важните настройки на вашето устройство, защото ако има грешки, видеозаписите няма да бъдат правилно подредени. Освен настройките за дата и час, може да активирате и настройки за лятно/зимно часово време, както и за официални празници и др.
A screenshot of a computer screen Description automatically generated
 • Най-важна е TCP/IP настройката на вашето устройство, чрез която може да изберете дали да му зададете статичен или динамичен IP адрес. Не препоръчваме да активирате DHCP функцията и да получите автоматично IP адрес от вашата мрежа, а вместо това задайте статичен IP адрес на вашето устройство. След като настройката е успешна, вашето устройство ще бъде достъпно в мрежата.
A screenshot of a computer screen Description automatically generated
 • Във финалния прозорец за настройка ще имате възможност да активирате отдалечен достъп до вашето устройство чрез компютър или мобилен телефон. Трябва да активирате функцията, както е показано на екрана по-долу и след това да сканирате QR кодовете с мобилния си телефон (QR кодът от ляво ще ви позволи да свалите приложение на мобилния си телефон, а този от дясно да сканирате серийния номер на устройството)
Graphical user interface Description automatically generated with medium confidence
Тагове
Сходни публикации
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Бутон за връщане нагоре
Затвори