Електротехника за бита и съвети
Популярни

10 задължителни устройства, ако имате или очаквате бебе

Всеки бъдещ или скорошен родител се опитва да се подготви най-добре за предстоящите събития. Има курсове, онлайн съдържание, книги и различни материали, чрез които може да се образовате доста обстойно. Ние няма да ви предлагаме подобна информация. Това, с което можем да ви бъдем полезни е да ви помогнем да оборудвате дома си с подходящи и необходими електроуреди и устройства, които да улеснят значително здравословното и безопасно отглеждане на детето, особено през първата една година от живота му.

Важно е да отбележим, че всички температурни и други параметри в статията имат препоръчителен характер. За конкретни стойности се допитайте до вашия педиатър или друго медицинско лице.

10. Термометър за стайна температура или метеостанция

Всички устройства, на които ще ви обърнем внимание са важни, но термометърът определено е сред най-важните. Трябва във всеки момент да знаете колко градуса е температурата в стаята и да я коригирате своевременно. Препоръчителната стайна температура за новородено е в диапазона 22-24 градуса. Стойности под или над тези са непрепоръчителни, а при голяма разлика и опасни за здравето на бебето. При навършване на няколко месеца се препоръчва температурата при сън да е по-ниска – около 19-20 градуса.

10 задължителни устройства, ако имате или очаквате бебе 1

Термометърът може да е аналогов или дигитален, може да е само за температура или да комбинира различни данни, а може и да е цялостна метеостанция с външна, вътрешна температура, влажност, прогноза, часовник, дата, календар и още функции. Изборът е ваш, но се уверете, че данните за температурата са акуратни – препоръчително е да проверите новия уред чрез доверен термометър или чрез професионална измервателна апаратура.

Нашето предложение е дигитална метеостанция.

9. Конвектор за отопление

Особено ако бебето се роди през зимата, отоплителното средство е от първостепенно значение. Не за да е топло, а за да поддържа равномерна и стабилна температура, при това без силна въздушна струя. Разбира се, говорим за отопление на електричество. Ако се отоплявате чрез други средства просто се постарайте температурата да е в диапазона 22-24 градуса и да е стабилна.

Поне през първите месеци не се препоръчва отопление чрез климатик. Причините са три. Въздушната струя, особено в по-малки помещения е вредна за бебето. Климатикът изсушава въздуха. При употреба на климатик е възможна циркулация на микроорганизми и прах.

10 задължителни устройства, ако имате или очаквате бебе 2

Нашият избор би бил конвектор или маслен радиатор – сравнително икономични отоплителни средства, способни да осигурят стабилна температура без принудително движение на въздух.

8. Овлажнител за въздух

В зависимост от това къде живеете, с какво се отоплявате и още редица фактори, влажността в помещенията ви може да варира в големи граници. Препоръчителната влажност в помещение с бебе е в рамките на 50-60%. Ако влажността е по-висока може да я намалите чрез включване на климатик или други електрически отоплителни уреди, които изсушават въздуха. Друг вариант е употребата на специализиран влагоабсорбатор.

При по-ниска от препоръчваната влажност е добре да се използва овлажнител на въздуха. Той може автоматично да регулира влажността в помещението и е отличен аксесоар за детската стая или за помещението, в което пребивава бебето.

7. Пречиствател за въздух

Особено ако живеете в голям град с високо ниво на замърсеност, пречиствателят за въздух е важен електроуред при отглеждане на новородено. И възрастните е добре да дишат пречистен и здравословен въздух, но за бебето, чийто бели дробове тепърва се развиват си е направо задължително.  

10 задължителни устройства, ако имате или очаквате бебе 3

На пазара има голям избор от тези уреди. Нашето конкретно предложение е ефективният и атрактивно изглеждащ пречиствател на Clair.

6. Машина за бял шум

Този на пръв поглед странен уред всъщност е сред най-добрите помощници на новите родители. Белият шум осигурява лесно и бързо заспиване на бебето и спомага за здрав и спокоен сън. Освен това осигурява комфортна звукова среда, която подтиска околните шумове. По този начин детето спи по-спокойно в шумна среда. Белият шум е звук с равен интензитет в целия чуваем честотен диапазон и върши чудеса при повечето бебета. Той има подобна честотна характеристика със звука, който бебето чува в утробата на майката. Поради това му действа успокояващо и приспивно.

10 задължителни устройства, ако имате или очаквате бебе 4

Имаме отлично предложение за машина за бял шум с 20 звука, батерия за 5 час възпроизвеждане и вградена мека LED светлина.

5. Електрическа кана за затопляне на вода

Ако детето е изцяло на кърма този уред може да не ви е нужен, поне в началото. Но ако храните изцяло с адаптирано мляко или дохранвате поради недостатъчна кърма, електрическата кана е задължителна. Изгубени сте без нея.

10 задължителни устройства, ако имате или очаквате бебе 5

За да приготвите адаптираното мляко ви трябва преварена вода, както и подходяща температура на водата впоследствие. Има бюджетни модели, както и дизайнерски модели с термометри и други екстри. Вижте нашите предложения тук.

4. Бебефон

Важен уред, който позволява да чувате бебето докато спи или си играе, а се налага да свършите нещо в другата стая. Нашето предложение е стилен и компактен бебефон от Nedis.

3. Видео бебефон

Ако не ви е достатъчно да чувате бебето, може и да го наблюдавате. Може да го правите чрез специални бебефони или чрез IP камера.

10 задължителни устройства, ако имате или очаквате бебе 6

Има много модели на пазара, с различна резолюция, със или без аудио, с нощно виждане и още. Нашето предложение е стилна и практична IP камера с двупосочно аудио – не само ще чувате бебето, но ще може да му говорите или да м пускате музика.

2. Ръчна прахосмукачка

Бебето ще цапа. Много. Портативна акумулаторна прахосмукачка ще ви помогне да поддържате добра хигиена в дома си ежедневно. А бебето ще цапа. Много. Нашето предложение е компактна, но мощна 40W прахосмукачка Nedis.

10 задължителни устройства, ако имате или очаквате бебе 7

1. Детска защита за контакт

Това не е точно уред, но е задължителен атрибут за всяко жилище, в което ще вилнее малкият пакостник. На пазара има множество контакти, които разполагат с вграден механизъм за защита от деца.

10 задължителни устройства, ако имате или очаквате бебе 8

Но ако вашите контакти не са такива – лесно е да ги обезопасите с допълнителни капачки за детска защита.

Сходни публикации
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Бутон за връщане нагоре
Затвори